DOKTER JOHN
home
ALLES > A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - X - Z

VAGINALE INFECTIES

Inleiding
Vaginaal ecosyteem
Labo
Schimmelinfectie
Bacteriële vaginose
Aerobe vaginitis
Vaginitis bij kinderen
Trichomonas
Herpes genitalis
Vreemd voorwerp in vagina
Atrofische vaginitis post menopauzaal
Cytolytische vaginose
Lichen Sclerosus

CYTOLYTISCHE VAGINOSE


WAT IS CYTOLYTISCHE VAGINOSE

Er is een overgroei van de zuurmakende lactobacillen die de oppervlakkige cellen van het vaginaal slijmvlies beschadigen (= cytolyse). Cytolytische vaginose is dus geen infectie. Is eerder zeldzaam. Bij niet duidelijk begrepen vaginale klachten moet men altijd deze diagnose in overweging nemen daar de behandeling volledig verschilt van een candida infectie.

OORZAAK CYTOLYTISCHE VAGINOSE

Door oestrogeentekort vooral rond de menopauze is er een verminderde vorming van de epitheelcellen van de vaginawand. Soms kan men dit ook zien in andere situaties waarbij de oestrogenen verminderd zijn zoals bij zeer lange onregelmatige cycli , bij amenorroe, puberteit.

SYMPTOMEN CYTOLYTISCHE VAGINOSE

De symptomen gelijken heel sterk op deze van een candida infectie. De diagnose van candida infectie wordt verkeerdelijk gesteld met als gevolg een verkeerde behandeling.

DIAGNOSE CYTOLYTISCHE VAGINOSE

BEHANDELING CYTOLYTISCHE VAGINOSE

REACTIE VAN EEN PATIËNT

Ik wil u hartelijk bedanken voor de duidelijke informatie op uw site. Jarenlang heb ik met cytolytische vaginose rondgelopen zonder dat een gynaecoloog of dokter me kon helpen.

Ik kreeg allerlei anti candida middelen en er werd niets gevonden. wel werd gezegd dat ik een zure omgeving had in de vagina.

Ik had ook veel vaginale lactobacillen uitgeprobeerd, maar dat verergerde alleen maar. Toen ik op uw site las over de mogelijkheid dat een vaginale omgeving soms ook te zuur kon zijn...en dat dat simpel te verhelpen valt met het basisch maken van het milieu door bv zuiveringszout, durfde ik het niet te geloven. Ik leefde al aardig in een isolement en wilde geen relatie meer aangaan. Nu... ben ik er echt vanaf... geen of nauwelijks voor korte duur pijn en geen rare afscheiding meer. Nogmaals enorm bedankt want ik was zeer depressief en verbitterd geraakt, omdat niets hielp.

Ik heb echter uiteindelijk wel het zuiveringszout vervangen door 'meine base". Dat is eigenlijk het zelfde, maar dan met toevoeging van mineralen, omdat ik begreep en kon voelen dat het zuiveringszout mineralen aan het lichaam onttrok terwijl het zijn werking deed.

Met vriendelijke groeten,

B. A.

Dokter John

Vindt u deze pagina interessant? Breng dan ook uw kennissen op de hoogte!disclaimer